Om oss

Föreningen riktar sig till alla som är intresserade av biblioteken och deras verksamhet. På föreningen sammanstrålar bibliotekspersonal från alla typer av bibliotek, så vare sig du jobbar på ett allmänt bibliotek, ett vetenskapligt bibliotek eller specialbibliotek så är du hjärtligt välkommen med!

Föreningen tar initiativ till projekt, fortbildning och forskning och stöder medlemmar som vill förverkliga idéer som faller inom föreningens verksamhetsområde. Föreningen idkar nära samarbete med instanser, som arbetar för samma mål och stöder olika utbildningar inom bibliotekssektorn.

Verksamheten leds av en styrelse bestående av ordförande och åtta till tio medlemmar, som representerar de olika delarna av Svenskfinland.

Föreningen ordnar varje år biblioteksdagar, som har många funktioner utöver ren fortbildning. De finlandssvenska biblioteksdagarna är ett utmärkt tillfälle att lära känna kolleger och diskutera aktuella frågor inom biblioteksvärlden.

Därutöver ordnas ibland träffar, studiedagar och studiebesök.

Föreningen ger medlemstidningen Bibban, som innehåller artiklar om aktualiteter inom branschen och föreningen. Den utkommer även i elektroniskt format på föreningens hemsidor.

I artikeln En anrik förening kan du läsa mera om föreningen.